en film jag inte vill se igen.

När jag var liten avskydde jag otäcka filmer. Jag blev alltid livrädd och kunde inte sova, ändå skulle jag se dem. Mitt tydligaste minne av hur rädd jag blev en gång var när jag började gråta efter att ha sett "När lammen tystnar". Då var jag typ 14. Inte så tuff med andra ord. Nu för tiden är det ungefär likadant. Jag får mardrömmar av Homeland och blunande genom halva Django Unchained i vintras. Ändå ska jag se dem, och igår kväll efter en lång dag på jobbet tittade jag på filmen Prisoners. Jag borde ha stängt av med en gång. Det var en väldigt grå film, det regnade hela tiden och till och med det som skulle vara rosa var grått. Det verkade även som om skaparna tyckte att ju mer blod desto bättre film. Och visst, den var helt sjukt spännande. Men även bland det vidrigaste jag sett. Jag var konstant livrädd men kunde inte stänga av. Var bara tvungen att veta att allt skulle ordna sig, vilket jag trodde att det skulle göra eftersom filmen var amerikansk. Men när filmen väl var slut var jag ännu räddare och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Gråta? Sova? Ringa Joseph? Var tvungen att läsa en bunt gamla Elle-tidningar som något lugnande och sövande innan jag vågade släcka lampan. Aldrig mer. Inte själv i alla fall. 

vad som inte har hänt.

Avsaknaden av blogginlägg betyder att inget händer en måndag och tisdag. Sova, plugga, springa, skola, sova och julklappsshoppande har fyllt mina dagar, och nu sitter jag med årets sista text inför årets sista skoldag farmför mig. Problemet är att jag ser texten, jag läser orden, meningarna, styckena, men min hjärna tar inte in något och ögonlocken bara flimrar. Det går med andra ord inte så bra just nu. Jag längtar ihjäl mig efter måndag då jag äntligen efter tre jävligt långa veckor får träffa min kille igen. Vetskapen om att vi från och med måndag inte behöver vara ifrån varandra längre gör mig galen av längtan. Fem dagar kvar varav en skoldag borde ju gå fort. Ska ju avsluta avsluta mina göteborgsdagar på ett vädigt bra sätt och ställe. Ett ställe som jag nu, istället för att plugga mer, ska baka två kakor till. Jag kan läsa ikväll. 

en film jag inte gillar.

När jag pratade med J tidigare ikväll var han på väg till bion för att se the Hobbit, och jag tänkte att jag kanske skulle ägna denna trötta söndagskväll åt att se Sagan om ringen. Jag såg den på bio när den kom men somnande i biostolen. En liten trötthet hos mig kombinerat med att jag inte tycker att filmen är särskilt bra gör ofta att jag somnar, alternativt stänger av filmen. Men jag tänkte änndå att jag såhär tio år senare kanske har ändrat mig, Sagan om ringen kanske bli min nya favvofilm. Men icke. Jag somnade efter en kvart, och efter att ha försökt förstå vad jag missat (orkade inte spola tilbaka) en halvtimme stängde jag av. Tyvärr älskling, jag tar tillbaka det jag sa om att vi kan se alla filmerna tillsammans när vi flyttar ihop. Jag håller mig hellre till säkra kort. Love Actually åkte på istället. Till den somnade jag inte.