jag vinner.

Skulle skicka ett paket till min vän L i Stockholm idag. Hon hade glömt ett par nya, fina skor hos mig när hon besökte mig i somras, och nu skulle hon äntligen få tillbaka dem. Väl i butiken skulle detta kosta 60 kr, men jag kunde inte betala med kort under 70 kr. Kassörskan frågade om jag kanske ville köpa något annat också, en trisslott kanske? Jag som aldrig köper lotter eller vinner något, slog ändå till på det förslaget. Jag kände mig ganska tursam i den stunden. Jag betalade för frakten och lotten, och gick förväntasfull därifrån. När jag senare skrapade lotten är det en vinstlott. Jag vann hela 75 kronor. Så mycket pengar har jag aldrig vunnit förr. Tack Louise, för att jag just idag skulle skicka dina skor!

Tjuvlyssnat.

Satt på Tranqulios uteservering igår med vin och trevligt sällskap. Två kvinnor i 40-årsåldern gick ut för att röka, och ställer sig väldigt nära vårt bord. Det är omöjligt att inte höra vad de pratar om. Det som till början verkar vara ett förtroligt fyllesamtal mellan två vänninor av typen "innan var vi bara kontorskompisar, men nu, nu är vi rikitga vänner" spårar snart ur när den ena kvinnan pratar högre och högre väldigt upprört om hur hon har varit ensam i sju helger "Sju helger Kerstin, det är inte kul! Jag har suttit hemma och tittat på väggarna och ringt alla jag känner, men ingen kunde gå ut med mig. Sju helger! Och du kunde inte heller träffa mig Kerstin, för du var alltid upptagen, visst var du? Det är inte kul att sitta hemma själv när man är singel, ensam och ledsen. Jag har mått dåligt Kerstin, jättedåligt!" Jag tänker lite krasst att det kanske inte är så konstigt att ingen vill gå ut med henne. Undrar varför liksom. När vi lämnar Tranqulio ser vi att de båda står och gråter, kramar varandra och säger "vi glömmer det här". En vakt kommer fram till dem och frågar om de är ok. Även om jag suttit och skrattat nästan dubbelvikt vid mitt bord åt deras konversation, tycker jag väldigt synd om henne. Tänk att hon är så ensam att hon suttit och räknat alla helger hon varit hemma. Sju helger. Det är inte kul!

fall.

Efter en intensiv vecka är jag ledig en lördag i Göteborg på väldigt länge. Vad gör jag här? Louise är i Stockholm, Lina är i Malmö och jag är här. Hade jag bara planerat mitt liv lite bättre och inte tappat bort viktiga saker hade jag också varit i Stockholm nu. Snart så. Saknar ju er.

Veckan var annars bra, förutom att jag höll på att missa introduktionen i skolan i onsdags pga förväxling av Vasa kyrkan / Haga kyrkan, men tack vare ny bakantskap i tisdags och två lika förvirrade killar som jag kom jag tillslut rätt, precis i tid, genomsvettig, jävligt stressad och irriterad att jag inte kollar upp saker bättre. Men jag tror att jag hittat rätt nu. Och det var verkligen på tiden.